YHTEYSTIEDOT

Itänummenkatu 44
68600 Pietarsaari
06-7817900
info@bertils.fi

Täppt i näsan

En frisk lösning när du är täppt i näsan

En täppt näsa beror ofta på förkylning, men kan även vara ett symptom på allergi eller en ond cirkel med lång tids användning av avsvällande nässprej. Gravida får ofta nästäppa på grund av svullna slemhinnor från den ökade mängden blod, och ibland är slemhinnorna i näsan helt enkelt extra känsliga för vissa dofter eller miljöer. De olika örterna i Carmolis lugnar och lindrar vid nästäppa, utan att irritera näsans slemhinnor eller skapa ett framtida beroende.

När du är mer täppt än vanligt

Andningssvårigheter i form av nästäppa kan påverka oss mer än vi tror. Vi andas mer genom näsan än vad vi tänker på, i alla fall så länge vi inte är täppta i näsan. Kroppen reglerar automatiskt luftflödet mellan vänster och höger näsborre, den så kallade näscykeln, genom att täppa till och öppna upp näsgångarna. Det förklarar varför en näsborre kan kännas täppt medan den andra är mer eller mindre öppen. Men när näsan täpps igen på grund av förkylningar och annat finns Carmolis.

När du vill sova bättre

Med täppt näsa är det inte lätt att sova, och varma, lite instängda sovrum gör det inte enklare. Många blir täppta i näsan just på natten. Ge dig själv möjlighet till en god natts sömn med ett behagligt, naturligt ångbad för näsan innan du lägger dig. Inte nog med att värmen från vattnet kan göra dig lite extra sömnig, du öppnar upp näsgångarna på ett helt naturligt sätt så att det blir enklare att andas under natten. Häll några Carmolis örtdroppar i en bunke med hett vatten och andas in. Lägg en handduk över huvudet för bästa effekt.

När du vill stressa av

Andningen är livsviktig, inte bara rent fysiskt utan även för vårt beteende, till exempel vid stress. Näsandning har spelat en central roll inom meditation och yoga i tusentals år, och det finns forskning som till och med pekar på att vi får bättre luktminne av att andas genom näsan. Ett ångbad eller en kopp te med Carmolis väldoftande örtdroppar i och en stunds koncentrerad andning är ett perfekt sätt att stressa av och stärka hela kroppen, samtidigt som du blir av med nästäppan.

En naturlig lösning

Ämnen som öppnar upp näsgångarna på naturlig väg, till exempel genom ångbad eller värmande te, är alltså stärkande för oss på flera sätt. Om du vill ha en lösning som lindrar, utan kortison eller andra medel som efter lång tids användning i själva verket kan ge värre nästäppa, är Carmolis det naturliga alternativet.

 

Täppt i näsan