YHTEYSTIEDOT

Itänummenkatu 44
68600 Pietarsaari
06-7817900
info@bertils.fi

Kliande i halsen

Slut med kliande i halsen

Känns det strävt och raspigt i halsen? En kliande hals kan ha många orsaker, till exempel virus och bakterier eller rök och annat som retar. Just för stunden kan det hjälpa att harkla sig, men det är oftast inte så uppskattat av omgivningen. Och det kan dessutom irritera dina stämband. Ge halsen något som lindrar, så att den får vila från kliandet. Något som Carmolis.

När halsen känns som sandpapper

Ibland kanske det känns som om du har svalt sandpapper. Genom att suga på en örtkaramell eller örtpastill kan du få effektiv lindring för rivet i halsen. Du kan även prova att gurgla med vatten, eller dricka en kopp te, med några droppar Carmolis i. Är det läggdags kan några puffar av vår munspray göra susen.

När du behöver ge saliven en boost

Carmolis innehåller extrakt från örter som sedan lång tid tillbaka anses vara lugnande och lenande för hals och svalg. De kan stimulera salivproduktionen och på så vis ”smörjs” de irriterade slemhinnorna. Lenande salvia och lavendel och uppfriskande pepparmynta och citron är bara några exempel på växter som tillskrivs de här effekterna och som finns i Carmolis.

När du vill ha snabba resultat

När slemhinnorna i mun och svalg är irriterade, är det lätt att bli irriterad själv också. Att snabbt kunna få lindring mot kliandet i halsen kan hjälpa till att hålla humöret uppe. Därför finns Carmolis i flera olika varianter i praktiska förpackningar, så att du och dina nära har just er favorit till hands när den behövs.

En välgörande present till dig själv

Ge dig själv lite extra omtanke när halsen kliar, som Carmolis örtkarameller med honung och ingefära till exempel. Lenande honung och lindrande ingefära anses ha antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, och vara stärkande för immunförsvaret tack vare höga halter med antioxidanter. Så ge dig själv en liten present som gör dig väl. Din hals kommer att tacka dig.

 

Kliande i halsen