YHTEYSTIEDOT

Itänummenkatu 44
68600 Pietarsaari
06-7817900
info@bertils.fi

Ångbad

Ångbad

En klassisk huskur: ångbad

När näsan känns helt igentäppt eller om du känner dig uppe i varv finns det en klassisk huskur som kan hjälpa: ångbad. Varm ånga kan vara effektivt mot både täppt näsa och stress. Några droppar Carmolis örtdroppar i varmt vatten verkar naturligt lugnande och avslappnande för både kropp och sinne. Så ta hand om dig, och unna dig ett uppfriskande och avslappnande ångbad.

När näsan är täppt

Ångbad är en gammal beprövad huskur som kan verka lösande och lindrande för täppta näsor. Den varma fukten är välgörande för näsans slemhinnor, särskilt under torra månader med låg luftfuktighet. Aromatiska ångor med till exempel pepparmynta som friskar upp och timjan som verkar avsvällande är ett behagligt och skonsamt sätt att försöka få fri passage i näsan igen.

När du vill skämma bort dig själv

Värmen från ångan påverkar både näsans och munnens slemhinnor. En extra bonus är att det även är välgörande för huden genom att blodcirkulationen ökar och porerna öppnas. Det är dessutom enkelt: värm vatten, tillsätt Carmolis örtdroppar och du är redo! Om du har lyxen att ha en egen ångbastu kan du använda några droppar Carmolis och njuta av en härligt uppfriskande aromatisk stund i bastun.

När du behöver andas ut

Att andas in varm ånga vid ett ångbad eller i en ångbastu kan hjälpa till att tunna ut slem och öka blodcirkulationen. Men det är också en chans till en stunds välförtjänt avkoppling. Den varma ångan har en avstressande effekt för hela kroppen. Dessutom innehåller Carmolis bland annat lavendel, som anses ha en lugnande effekt.

En klassisk huskur med bonuseffekter

Ångbad är en klassisk huskur som kan lindra vid täppt näsa, när halsen känns raspig och vid slemmig hosta. Det kan också verka välgörande för huden och vara avslappnande för hela kroppen när du behöver komma ner i varv. En huskur från naturen som kan ge det där lilla extra helt enkelt.

 

Ångbad